چوب ترموود علاوه بر استفاده در فضای داخل ساختمان برای نمای چوبی بیرونی نیز کاربرد دارد و در انواع گوناگونی چون کاج ،نوئل، ون و ایروکو ساخته و عرضه میگردد.
روش هایی برای بالا بردن کیفیت و نگهداری بهتر از انواع ترموود وجود دارد که در اینجا به آن اشاره میگردد.
استفاده از پوششی از واکس با پایه آب ،لاک الکل ،رنگ و یا روغن علاوه بر زیبایی بیشتر آن ، موجب محافظت ترمووود در مقابل اشعه ماورای بنفش خورشید و عدم نیاز به نگهداری آن برای مدت طولانی میگردد.
بطور کلی ترموود به 2 دسته (Soft wood) , (Hard wood) تقسیم میگردد. تفاوت این دو گروه در چگونگی تولید مثل آنهاست .چوب های نرم جزو بازدنگان و چوبهای سخت جزو نهاندانگان هستند.
نرم چوب ها(Soft wood):
نرم چوب بودن ترموود لزوما به معنای ضعیف بودن و شکنندگی و کم تراکم بودن آن نیست .این چوبها دارای دانسیته یا فاصله ملوکولی کمتری هستند و به علت نداشتن گره های مرکزی از بافت خاصی برخوردارند و بسیار زیبا هستند .
نرم چوب ها اگر شرایط چوب ترمو را داشته باشند به دلیل سبکی و ارزانی و زیبایی خاصی که دارند برای نمای ساختمان بسیار مناسبند.
چوبهای نرم ترموود اغلب از درختانی مانند سرو،صنوبر و کاج بدست می آیند که در اصطلاح به آنها درختان همیشه بهار میگویند چون در فصل سرما برگریزان ندارند و پوشش سبز آنها در تمام سال قابل رویت است .چوب این درختان تاحدی زرد و یا مایل به قرمز است درختان کاج فنلاند از بهترین انواع چوب های کاج در جهان هستند. شرایط اقلیمی خاص منطقه نیمه قطبی فنلاند و زمستانهای بلند و تابستانهای کوتاه این منطقه از کره زمین تنها در دو ماه از سال فرصت رشد به درختان را میدهد. همچنین با وجود رطوبت بالا در خاک در تابستانها شرایط ایده آلی برای یک جنگل قطبی بوجود می آید .به دلیل کوتاهی تابستان درختان فقط فرصت دارند به سمت آفتاب و مستقیم حرکت کنند در نتیجه بسیار صاف و عمودی رشد میکنند که این امر این درختان را برای تهیه و تبدیل شدن به الوار بسیار مناسب میکند.
سخت چوب ها (Hard wood):
این نوع چوبها مربوط به درختان پهن برگ هستند که مشهور ترین آنها ون میباشد و انواع دیگر آن شامل گردو ،صنوبر،بلوط ،افرا ،ماهون ،گیلاس و...میباشد این درختان در زمستان برگریزان دارند.
داشتن آوند های بزرگ مشخصه چوبهای سخت ترموود است . این نوع چوب ها بخاطر بافت خاصشان بسیار زیبا هستند و نماهای بسیار چشم نوازی ایجاد میکنند .تنوع رنگ و الگوهای رگه هایشان ارزش این چوب را بیشتر کرده است .
سخت چوبها به علت بالا بودن قیمت و وزنشان کمتر در نمای ساختمان کاربرد دارند و بیشتر کاربردشان در کف سازی و محل های پر تردد میباشد.
میتوانید برای اطلاع از قیمت ها به صفحه ذیل مراجعه فرمایید :