مزایا و تفاوت های پارکت های چوبی و لمینیت:
در اصل میتوان گفت به انداره واریته های درختانی که برای پارکت چوبی از جنگل ها استحصال می شوند، رنگ- طرح و نقش و بافت متنوع پارکت وجود دارند.
در اصل میتوان گفت به انداره واریته های درختانی که برای پارکت چوبی از جنگل ها استحصال می شوند، رنگ- طرح و نقش و بافت متنوع پارکت وجود دارند. بطوریکه حتی یک واریته درخت در دو منطقه جغرافیایی نیز دارای تفاوت و تنوع هستند بنابراین می توان گفت تنوع طرح و بافت پارکت های چوبی بسیار بیشتر از لمینیت است. لمینیت از مغز MDF و یا HDF تشکیل شده و روکش بالایی آن طرح چوب است. روکش مانند کاغذ در کامپیوتر طراحی شده و در دستگاه های مخصوص چاپ و روی صفحات بوسیله چسب و فشار پرس می شود
پارکت های کشوری یا موزائیکی فاق و زبانه نیستند و خیلی ساده به نظر رسیده و با چسب به زمین میچسبند. به همین دلیل سالها بعد تولید کنندگان لمینیت برای نصب راحترتر، چهار طرف لمینیت را فاق و زبانه طراحی کردند تا به راحتی دریکدیگر کلیک شود و محکمتر نصب شود. سالها بعد پارکت چوبی نیز به شکل فاق و زبانه دار تولید شد که از چهار طرف در همدیگر قفل می شود و همچنین لایه زیرین آنها نیزشیار دارد که به اصطلاح نصاب های پارکت "چسب خور" دارد. البته برش های ساده و یا فاق و زبانه های هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند.
با توجه جنس پارکت و لمینیت میتوان بطور تخصصی بیان کرد پارکتهای چوبی مقاومت بسیار بالاتری در برابر رطوبت نسبت به لمینیت دارند. پارکتهای چوبی که حتی غرق در آب باشند فقط از ناحیه محل اتصال به کف آسیب میبینند نه بافت و استحکام چوب. حتی پارکت های چوبی غرقاب شده را در صورتیکه اصطلاحا "تاب نداشته باشد" میتوان مجددا استفاده و با چسب به کف چسباند. اما بافت لمینت به رطوبت حساس بسیار حساس است و حتی در صورت انتقال نم نیز بافت آن متلاشی شده و غیر قابل استفاده می شوند. با این حال لمینیت ها برعکس پارکت چوبی قابل تعمیر نیز نیستند
پارکت و لمینیت از نظر طریقه نصب نیز با یکدیگر تفاوت دارند. پارکت چوبی با چسب و یا میخ های مخصوص به کف متصل می شود اما لمینت با فوم های مخصوص که روی کف پهن می شود نصب شده و استحکامش را از کلیک ها و بیشتر نیروی فشار قرنیز ها از اطراف بدست می آورد.
از نظر هزینه نصب میتوان گفت هزینه نصب پارکت چوبی به دلیل مواد مصرفی گرانتر، بیشتر از لمینیت میباشد. همچنین فینیشینگ برخی پارکت های چوبی در ساختمان انجام می شود که این مسئله نیز علت بالا بودن هزینه نصب پارکت چوبی است. اما اگر فاکتور زمان و دوام هر دو محصول را در نظر بگیریم جنس و نصب پارکت چوبی ارزانتر از لمینیت است.
نصب و جابه جایی لمینیت آسانتر از لمینیت است. دلیل این موضوع را میتوان تفاوت روش نصب این دو ذکر کرد. البته پارکتهای چوبی نیز بوسیله نصاب های حرفه ایی به راحتی جمع آوری و مجددا قابل استفاده است. از دیگر تفاوت های پارکت و لمینیت نیز می توان قیمت آنها ذکر کرد. حتی پارکت های کار کرده و "دست دوم" نیز ارزش بالاتری از لمینیت دارند زیرا از یک متریال طبییعی استفاده خواهید کرد که قابل ترمیم وچندین بار نو شدن است.
سرعت نصب پارکت های یک تکه سالید کمتر از لمینیت است اما پارکت های مهندسی شده اینجینیرد در صورتیکه روی فوم نصب شود سرعت نصب بالا و برابر با لمینیت دارد.
از دیگرتفاوت های پارکت و لمینیت میتوان به استحکام آنها در برابر نیروی فشار از بالا اشاره داشت به این نحو که برای کفپوش سالنهای ورزشی فوتسال، والیبال، بسکتبال، اسکواش و حتی وزنه برداری از پارکت چوبی استفاده میشود. در صورتیکه به هیچ عنوان نمیتوان از لمینیت در این مکان ها استفاده کرد.
پارکت چوبی در صورت صدمه دیدن ضربه یا رطوبت قابل تعمیر است اما لمینیت چنین ویژگی را دارا نیست. نکته دیگر در مورد جنس پارکت چوبی این است حتما بایستی از چوب هاردوود باشد در صورتیکه سافت وود باشد مقاومت و دوام بالایی نخواهد داشت. پارکت و لمینت هر دو مخصوص فضای داخلی هستند و قبل از نصب در مناطق جغرافیایی مرطوب بایستی آداپته و سازگار شوند. در مورد شرایط گرمایش از کف نیز شایان ذکر است طبق توصیه های انجمن کفپوش های چوبی امریکا، بهتر است از اینجینیردها در ساختمانهای گرمایش از کف و همچنین در زیر زمین نیز استفاده و بکار رود.
اگر در منزل تان از پارکت به عنوان کف پوش استفاده کرده اید، باید یک سری موارد را در نظر داشته باشید و کاملا رعایت کنید:
- پارکت (بدلیل اینکه جنسش از چوب درخت است) نسبت به آب و گاهی رطوبت بسیار حساس است و تا حد ممکن باید کاری کنید که با آب تماس نداشته باشد و یا سطح آن تا حد امکان رطوبت نکشد و خشک نگه داشته شود.
• مراقبت از آن اهمیت زیادی دارد چون برای مثال در صورتی که سطوح نوک تیزی سطح آنرا خراش دهند، سطح بیرونی آن آسیب دیده و باید مجدد صیقل داده شده و صاف شود.
• بعضی از پارکت ها (به ویژه آنهایی که از جنس چوب درخت بلوط هستند) گاهی دارای لکه ها و رده هایی هستند که بسیاری از افراد ظاهر آنرا چندان نمی پسندند.
• برخی از انواع پارکت ها (به خصوص پارکت های تهیه شده از چوب کاج) بافت نرم و شکننده ای دارند و هنگام نصب باید توسط نصاب تقویت شود.
• حساس بودن بسیاری از پارکت ها نسبت به تغییرات آب و هوایی.
• معمولا در بیشتر موارد، بعد از چند سال نیاز است که مجددا سطوح آن اصطلاحا سایبده شده و مجددا لاک زده شود.
• در برابر حوادثی مانند آتش سوزی باید از آن محافظت شود.
تاریخ:
۱۲ مهر ۱۳۹۴
برای بازسازی و نو سازی محیط مراحل اجرای کار را از سقف شروع کرده و بعد از تزیین دیوارها و اتمام تمام کارها پارکت لمینت اجرا میشود.
کفپوش لمینت بر روی کف های سیمان سبک یا سرامیک و ساختمان های دارای گرمایش از کف (در صورتی که حداکثر دمای کف از 85 درجه سانتیگراد تجاوز نکند ) قابل اجرا بوده اما در این موارد نیازمند استفاده از عایق رطوبت می باشد چرا که بتن یک ماده نفوذ پذیر و متخلخل است و آب می تواند در قالب بخار همانند رطوبت نسبی در آن انتقال یابد از اینرو ابتدا کف را با لایه ای از فویل پلاستیکی به ضخامت حداقل 2mm می پوشانیم و در صورت نیاز به همپوشانی لایه ها حداقل 2cm از آنها را روی هم قرار داده لبه های آنرا در امتداد دیوارها کمی بالا می آوریم تا پس از نصب کامل کفپوش اضافی آن به دقت بریده شود
محلی که می خواهید پارکت را در آن نصب نمائید به هیچ عنوان نباید مرطوب باشد، برای مطمئن شدن از این موضوع می توانید یک مشمع 1.5 در 1.5 راتوسط چسب نواری پهن بر روی زمین بچسبانید اگر تا یک روز کامل اثری از نم زدگی در زیر پلاستیک مشاهده نشود می توانید در آن محیط نصب پارکت را انجام دهید
حداقل پارکت را 48 ساعت قبل در محلی که میخواهید اجرا شود قرار داده و باکس ها را از هم فاصله دار گذاشته که کاملاً هم دمای محیط شود.
در صورتی که کف محل مورد نظر شما موکت میباشد (فقط موکت های کبریتی که بر اثر مصرف زیاد تخت شده باشد) برای نصب پارکت لمینت نیازی به فوم نداشته و از همان موکت به جای فوم استفاده میگردد.
تا 24 ساعت از گذاشتن وسائل خیلی سنگین بر روی آن خود داری نمایید تا پارکت لمینت شکل اصلی خود را در محیط پیدا کند.
برای نصب پارکت لمینت نیاز به سطحی صاف دارید، بنابراین قبل از نصب سطح را از هرکونه نخاله و برآمدگی عاری نمائید. حداکثر اختلاف سطح تراز قابل چشم پوشی بین دو سطح مجاور 2mm می باشد لذا در صورتی که کف ناهموار و دارای اختلاف سطح زیادی است ابتدا باید آنرا اصلاح نمود.
در اجرای پارکت لمینت سعی نمائید دو طرف هر ردیف از دیوارهای کناری حدود نیم سانتی متر فاصله داشته باشند که این کار را می توانید با قرار دادن تکه قطعاتی و یا SPACERS در دور تا دور دیوارها انجام دهید تا با اچرای ردیف اول بتوانید به راحتی سایر قطعات را توسط ضربه در محل مناسب نصب نمائید.
از سمت چپ اتاق شروع نموده ٬ قطعه اول را بر روی کف قرار می دهیم . برای نصب تایل بعدی ابتدا آنرا با زاویه 45 درجه نسبت به قطعه نگه داشته پس از میزان نمودن زبانه و شیار و همچنین محل استقرار تایل٬ با کمی فشار قطعات را داخل یکدیگر قرار داده و با پایین کشیدن تایل٬ آنرا در تایل قبلی قفل نمایید. اطمینان حاصل کنید که قطعات نصب شده بطور کامل به هم چسبیده و هیچ شکافی در امتداد طول تخته ها وجود نداشته باشد. با رسیدن به آخرین قطعه در ردیف اول، فاصله قطعه قبلی از دیوار را اندازه گیری نموده، به اندازه طول زبانه (معمولا حدود 6 میلی متر ) از آن کم کنید و قطعه کفپوش لمینت را برش دهید و سپس مانند قطعات قبلی به کمک یک ابزار مناسب، آنرا در محل مناسب خود قرار دهید.تا اینجا ردیف اول نصب شده است. در صورتی که با قرار دادن قطعه باقیمانده از برش فاصله ای بیش از 40 سانتی متر نسبت به لبه ی انتهایی قطعه بالائی ایجاد شد برای شروع ردیف بعدی از آن استفاده نمائید در غیر اینصورت تایل کامل دیگری را مورد استفاده قرار دهید. توجه نمائید که هرگز نباید برای جازدن قطعات از ضربات مستقیم چکش بر روی لبه قطعات لمینت استفاده نمود. برای جا زدن قطعات در ردیف دوم اولین قطعه تایل را همانند قبل نصب نمائید. برای نصب قطعه دوم از ردیف دوم ابتدا آنرا با زاویه 45 درجه نسبت به قطعه اول قرار داده و در آن قفل نمائید سپس هر دو تایل را در ردیف اول جا بزنید و این روند را تا انتهای پروسه نصب ادامه دهید
برای برش عرضی قطعات لمینت می توان از هر اره ای استفاده نمود. اره منبت کاری و یا اره مویی دستی نیز برای برش حفره ها و شکاف ها مورد استفاده قرارمی گیرد . به هر حال بهتر است برای جلوگیری از کنده شدن روکش لمینت و ایجادخط برشی صاف از سطح نمای لمینت شروع کنید .علاوه بر این سعی کنید تمام برش ها را در یک محل انجام دهید تا خاک اره در تمام محیط پراکنده نشود
معمولا در نصب کفپوش های لمینت و پارکت به نقاطی مانند لبه چهارچوب درب ها، ورودی راهروها، لبه پله و ... مواجه می شوید چرا که در این مناطق قرنیز یا قطعه ای نمیتوانید قرار دهید تا لبه ها را بپوشاند لذا این نواحی نیازمند توجه و دقت کافی برای رسیدن به کیفیت بالاتر در نصب می باشند . برای این منظور ( در چهارچوب های فلزی که قابل برش نیستند ) از یک قطعه پرت کار استفاده نموده و طرح لبه چهار چوب را در آن به کمک اره مویی و یا ابزار مناسب دیگری برش دهید در صورتی که طرح با لبه انطباق کامل داشت آنرا بر روی قطعه اصلی اعمال و آنرا نصب نمایید . برای پنهان نمودن شیار و زبانه های قفل نشده آن نیز می توان از ابزارهای مناسب نظیر ابزار T و ... استفاده نمود . فاصله قرار داده شده بین قطعات لمینت و دیوار نیز توسط قرنیز و ابزارهای لبه پنهان می شوند.