- برای پاک کردن پارکت چوبی از مواد شوینده و صابون استفاده نکنید.
- ترکیب آب و سرکه برای پاک نمودن سطوح پارکت چوبی بصورت دوره ای مناسب می باشد.
- از مواد پاک کننده سطوح که زبر و خشن می باشند اسفاده ننمایید.
- از سایدن سطوح خوداری نمایید.
- برای پاک کردن پارکت چوبی از بخار شوها استفاده ننمایید.
- از تی های کاملا خیس برای پاک کردن پارکت چوبی استفاده ننمایید.
- در هنگام جارو زدن از ابزار مناسب جارو برقی برای این سطوح استفاده نمایید.
-در صورت ریختن پارافین مایع شمع بروی پارکت چوبی ابتدا منتطر شوید تا این ماده به حالت جامد در بیاید و سپس آن را با یک تکه مقوا یا پلاستیک جمع نمایید و در صورت نیاز با یک حوله آغشته به اندکی الکل سفید رد آن را نیز پاک نمایید.
- از جمله حوادثی که ممکن است در منازل رخ دهد ، ریختن مایعات در مقایر بالا بر روی پارکت چوبی می باشد. علیرغم اینکه پوشش پارکت چوبی دارای مقاومت خوبی نسبت به آب می باشد لیکن باید از نفوذ آب به زیر این پوشش جلوگیری به عمل آورد و در صورت ریختن آب در حجم بالا باید سریعا از یک حوله بزرگ برای جمع آوری آب استفاده نمود. برای مقادیر کم می توان از تی های میکرو فایبر استفاده نمود.
اما صحبت از کیفیت پارکت شد. چه مسائلی در این زمینه ملاک است؟ چرا کیفیت پارکت مهم است؟
در پاسخ بد نیست بدانید مسئله کفپوش خانه مسئله ای بسیار مهم و حساس است. چرا که علاوه بر زیبایی و طراوت خاصی که به محیط خانه و یا محل کار می دهد، در صورتی که از جنس چوب مناسبی ساخته شده و همچنین کیفیت ساخت آن مناسب باشد، در برابر آسیب های احتمالی مقاوم تر است و دوام بیشتری دارد.
مسلما کمتر کسی دوست دارد که هر چند سال یکبار اقدام به تعویض مجدد کفپوش های خانه (یا محل کار خود) کند. این کار علاوه بر هزینه، موجب اتلاف وقت آن شخص نیز می شود. آن هم در دنیایی که به گفته قدیمی ها: "وقت طلاست."
خوب پس راه حل چیست؟ چه کار کنیم که نیازی به تعویض کفپوش خانه هر چند وقت یکبار نداشته باشیم؟ چه پارکتی چوبی استفاده کنیم؟
بنا به دلایل متعددی (مانند تنوع رنگ، سایز، جنس مناسب چوب، زیبایی خیره کننده و امکان هماهنگ کردن با رنگ در و دیوار و دکوراسیون منزل) استفاده از پارکت های چوبی بسیار به صرفه و مناسب است. اما فراموش نکنید که پارکت های چوبی هم انواع مختلفی دارند و از جنس چوب های مختلف و همچنین توسط شرکت ها و کارخانجات مختلفی در سطح جهان تولید می شوند. تولید و ساخت این محصول هم با استفاده از چوب درختان مقاومی است که برای این کار از آنها استفاده می شود مانند چوب راش، افرا، بلوط و غیره.
از طرف دیگر در طول دهه های گذشته شرکت های مختلفی هم اقدام به ساخت پارکت کرده اند اما همه آنها نتوانسته اند محصول با کیفیت و با دوامی را به مشتریان ارائه دهند.
در حقیقت، کیفیت پارکت وابسته به موارد متعددی است. از جمله:
- ضریب ساییدگی
- چگونگی نصب تایل ها (از طریق چسب یا کلیک)
- تنوع رنگ و سایز
- نوع مهندسی (engineer wood) یا قدیمی (solid wood)
- مقاومت در برابر آب، رطوبت، گرما و نور
- ساخته شدن و یا نشدن از چوب یک درخت بطور کامل (پلانک)
- تکنولوژی بکار رفته در ساخت پارکت (مثلا vintage)
سابقا بیشتر پارکت های چوبی موجود در بازار از نوع Solid Wood بودند که قیمت بالا و کیفیتی خوب داشتند و در برخی از مدلهای آنها نیاز بود که هر چند سال یکبار سطح پارکت ، پولیش زده شود. اما با ورود پارکت های چوب مهندسی یا engineer wood به بازار، هم قیمت پایین تر آمد و هم کیفیت پارکت ها و نصب آنها ساده تر و سریع تر شد. البته معمولا از چسب های با دوام و محکم برای نصب پارکت های چوبی استفاده می شد و تایل های مستطیلی شکل پارکت چوبی را در کنار هم یک به یک می چسباندند تا سطح کفپوش کاملا یکدست و بخش های مختلف آن به هم کاملا بچسبند.
برای مشاهده لیست قیمت پارکت و ترموود به لینک ذیل مراجعه فرمائید: