دکوراسیون داخلی چوبی
می توان گفت چوب یکی از مهم ترین و اصلی ترین عناصر طبیعی موجود در صنعت ساختمان سازی بوده که لزوم توجه به آن نیاز به شناخت و آگاهی در زمینه کارایی ها و عوامل موثر بر آن دارد.
این روز ها با افزایش چشمگیر صنعت چوب در طراحی دکوراسیون های داخلی روبرو شده ایم و تقریبا اکثر خانه های مدرن و امروزی از چوب های طبیعی و مصنوعی برای تزیین و تکمیل دکوراسیون داخلی خود استفاده می کنند. گرمای چوب بکار رفته در دیوار ، سقف و کف پوش ها سبب شده کاربرد چوب ها در دکوراسیون داخلی هر روز بیشتر نیز شود.
این روزها چوب با سبک مدرن و مینیمالیستی بسیار پرطرفدار تر از گذشته که فقط کاربرد دکوراسیون کلاسیک داشته ، شده است. بطور مثال بیشتر افراد ترجیج میدهند در ساختمانهای مدرن خود از پارکت چوبی، کنسول و کمد های چوبی، کابینت های تمام چوب و سایر تزئینات چوبی استفاده کنند.
آرامش و انرژی موجود در کالاهای چوبی در کنار زیبایی و شیک بودن آنها در هر دوره زمانی و هر سبک معماری کاربرد چوب های طبیعی و حتی مصنوعات چوبی را افزایش داده است. استفاده از چوب در دکوراسیون داخلی سابقه بسیار طول و درازی دارد. پارکتها و دیوارپوشهای چوبی در زمان قرون وسطی در کلیساها و سایر مکان ها مورد استفاده قرار گرفت. در قبل از این تاریخ نیز، کاربرد چوب بیشتر در ستون ها، سقفها و سایر قسمت های اساسی ساختمان بوده است تا اینکه معماری فرانسوی چوب را به یکی از بهترین و شیک ترین المان ها در دکوراسیون داخلی تبدیل کرد پس از آن نیز محبوبیت چوب بیشتر شد تا جایی که در عصر ویکتوریایی بریتانیا نیز جزء عناصر لوکس ساختمانها به حساب میآمد. محیط پوشیده از چوب، صداهای منتشر شده را به صورت ملایم جذب کرده و سپس منعکس می کند.با این کار میتوانیم مانع انعکاس صدا شویم و همچنین طول موج های مختلف را تعدیل کنیم . چوب کاج صدای زیادی در هنگام راه رفتن با کفش ایجاد میکند و چوب گردو و بلوط صدایی خفیف و گنگ منتشر می کند. این صداها را می توان در کاربری های مختلفی به زیبایی به کار گرفت و به عنوان عاملی دینامیک و متغیر در دکوراسیون گنجاند.
تصاویر نردبان چوبی ،ساختمانهای چوبی استوانه ای و حتی خرپای چوبی در کتیبه های به دست آمده در شوش را میتوان مهمترین اسناد در این زمینه دانست.در دوره اشکانی و ساسانی نحوه کاربرد چوب در ساختمان سازی فرق کرد. با توجه به رواج پوشش های طاقی در این دوران سقف بناها به وسیله طاق ها پوشانده و دیگر احتیاجی به چوب نبود. در این دوران از چوب برای قالب بندی های مقاوم جهت قوس سازی ها، مهار کردن قوس ها و جلوگیری از رانش آنها، هم چنین ساخت در و پنجره استفاده شد. از بناهای شاخص این دوران که به صورت طاقی ساخته شده است می توان به ایوان خسرو (ایوان مدائن)، و کاخ فیروزآباد اشاره کرد.
رنگ های چوب
معمولا در طراحی دکوراسیون داخلی از رنگ های روشن تر چوب برای بزرگتر و روشن تر نشان دادن فضاهای کوچک استفاده میکنند و همچنین برای گرمتر و کوچکتر نشان دادن فضاهای بسیار بزرگ از رنگ های تیره تر چوب استفاده میشود.
چوب رنگهای مختلفی دارد اما اغلب طیفی از قهوه ایی - شکلاتی در آن به چشم می خورد.رنگ های قهوه ای در ترکیب با سایر رنگها حالتهای مختلفی را برای طراح تداعی می کند. چوب های تیره رنگ در کنار رنگ های گرم مانند زرشکی ترکیبی شیک می سازند که در دکوراسیون دفتری اداری یا اتاق کار در منزل کاربرد زیادی دارد. همچنین رنگ هایی گردویی در کنار رنگ های خانواده آبی نیز ست بسیار زیبایی تشکیل میدهد. ترکیب این رنگ ها ذهن انسان را آرام کرده و مانند امواج دریا میباشد.