ترمووود یکی از روشهای تیمار گرمایی چوب است و به این دلیل که در روش ترموود کردن از هیچگونه مواد شیمیایی برای تیمار چوب استفاده نمی شود ، دامنه کاربرد آنها بسیار وسیع است. فرآیند ترموود در سه فاز اجرا میشود :
فاز 1 : افزایش دما و خشک کردن چوب
1-در فاز اول فرآيند ترموود ، دماي چوب با استفاده از گرما و بخار آب افزایش داده میشود، و دمای کوره به حدود 100 درجه سانتی گراد میرسد. سپس به تدریج و به شکل یکنواخت دما تا 130 درجه سانتی گراد افزايش داده می شود، البته ناگفته نماند دستگاه های تمام اتوماتیک برای هر نوع چوب و قسمت های مختلف آن برنامه های از پیش تعیین شده ای دارند.
فاز 2: حرارتدهی
2-در فاز دوم دمای خشک کن تا 180 - 215 درجه سانتیگراد بالا میرود. در اين فاز بخار آب از آتش گرفتن چوب جلوگیری میکند.بعد از بالا رفتن درجه دما همراه با رطوبت افزایش یافته باعث می شود تا تمامی رزین ها و مواد موثر در پوسیدگی چوب خارج شود . در ترموود نوع S ، دما بسته به میزان رطوبت 8-6 درصد تغییر میکند که موجب میشود بیشتر برای محیط های خشک استفاده شود . در ترموود نوع D دما 6-5 درصد تغییر میکند که موجب میشود در محیط های بیرون مثل سرویس بهداشتی،مبلمان فضای آزادو...است که رنگ آن نیز تیره تر است استفاده شود.
فاز 3: رطوبتدهي و خنک کردن
3- در این فاز دمای بالا کوره چوب خشک کن توسط آب و رطوبت خنک میشود. در این مرحله رنگ چوب تیره میشود.
ترموود های چوب های پهن برگ مقاومت مکانیکی بالایی دارد و بیشتر در زمینه کفپوش ها استفاده میشود.
از مسائل مهم ترموود، ثبات رنگ آن می باشد که توسط رنگهای مخصوص ضد آب و ضد UV انجام میشود. انجمن ترموود فنلاند توصیه میکند 2-1 بار قبل از نصب و یک مرحله بعد از نصب از رنگ های مخصوص استفاده شود.
می توانید برای اطلاع از قیمت ها به صفحه ذیل مراجعه فرمائید :