مقالات


پارکت چوبی از مربع های کوچک چوبی تشکیل شده است، هریک از این مربع های چوبی دارای طرح تزیینی هستند که قرارگیری آنها در کنار هم طرحی منظم را تشکیل می دهد. پارکت چوبی با استفاده از انواع چوب مانند چوب بلوط، گردو، گیلاس، لیمو و ... تولید می شود.

با ورود پارکت چوبی به بازار استفاده از کاشی و سرامیک تا حد زیادی کاهش یافت به گونه ای که در حال حاضر بخش عمده ای از بازار ساختمان سازی به خرید و فروش پارکت ها اختصاص یافته است.
پارکت چوبی در طیف گسترده ای از رنگ ها و طرح ها و با قیمت بسیار مناسب در بازار ایران عرضه شده است. با خرید پارکت چوبی مناسب به دکوراسیون اتاق و نصب صحیح آن می توانید زیبایی اتاق خود را دوچندان کنید.
پارکت های چوبی نسبت به موزاییک و کاشی دارای مزایای بسیار زیادی است، که از آن جمله می توان به شستشوی راحت تر پارکت، زیبایی، گرم بودن پارکت و نصب سریع تر آن اشاره کرد. اما در ادامه درخصوص نصب پارکت چوبی صحبت خواهیم کرد.

نصب پارکت چوبی

درگذشته نصب پارکت های چوبی با استفاده از قیر انجام می شد، اما درحال حاضر برای نصب پارکت از چسب سرد استفاده می شود. استفاده از چسب سرد برای نصب پارکت علاوه بر اینکه تمیزتر و سریع تر انجام می شود، به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر می باشد.

نصب پارکت چوبی


مرحله اول: آماده سازی کف اتاق

نصب پارکت چوبی

در مرحله اول ابتدا باید کف اتاق را کاملا تمیز کنید، هرگونه رنگ، چسب، گرد و غبار را کاملا از سطح زمین پاک کنید. پس از پاک سازی کف اتاق تا خشک شدن کامل آن صبر کنید.
امکان دارد کف اتاق شامل پستی و بلندی باشد. برای نصب پارکت حتما باید سطح زمین صاف و هموار باشد. با استفاده از مواد موجود مانند سیمان و گچ سطح زمین را کاملا صاف کنید. کف اتاق باید به گونه ای باشد که پارکت را کاملا پوشش دهد و هیچ منطقه ای از کف با فاصله از پارکت قرار نگیرد.

مرحله دوم: زیرسازی پارکت

پس از تمیز کردن سطح زمین و قبل از نصب پارکت حتما باید مرحله زیرسازی انجام شود. در این مرحله می توان از نایلون، فوم معمولی و فوم سایلنت استفاده کرد. ترجیحا فوم سایلنت 2 میلی متر برای زیرسازی پارکت استفاده شود.
فوم سایلنت به عنوان عایق حرارتی و عایق صوتی برای پارکت عمل می کند، تا هم مانع صداهای ناجور در هنگام راه رفتن بر روی پارکت شود و هم از لق شدن و تکان خوردن پارکت ها جلوگیری کند.
فوم رول سایلنت 2 میلی متری را بر روی سطح زمین پهن کنید، به گونه ای که تمام کف اتاق را بپوشاند و هیچ نقطه ای از زمین بدون پوشش فوم رول سایلنت باقی نماند.
متاسفانه در ایران با توجه به هزینه موردنیاز برای زیرسازی پارکت ، این مرحله نادیده گرفته می شود، از این روست که هنگام راه رفتن در ساختمان های چندطبقه احساس ناخوشایندی به ما دست می دهد.

نصب پارکت چوبی

مرحله سوم: نصب کفپوش پارکت

در این مرحله قطعات پارکت را از لبه اتاق کنار هم بچینید، تا اتمام چیدمان کفپوش ها، آن ها را به زمین و درواقع فوم سایلنت نچسبانید.
بعد از چیدن نیمی از کفپوش های اتاق، هر یک از پازل ها را برداشته و زیر آن را چسب سرد بزنید و مجددا در جای خود قرار دهید.
درصورتی که در انتهای محدوده اتاق، کفپوشی کوچکتر از سایز استاندارد نیاز بود، می توانید با اره برقی پازل های پارکت را ببرید.
در نهایت با استفاده از یک غلتک نرم، چندین بار سطح زمین را طی کنید تا پارکت کاملا به سطح زمین متصل شود.
نکته نهایی: تا خشک شدن کامل چسب، از راه رفتن روی پارکت جدا خودداری کنید، چرا که موجب تکان خوردن کفپوش و بهم ریختگی نظم آن می شود.
در انتها مجددا یادآوری می کنیم، لطفا نصب کفپوش پارکت را به افراد حرفه ای واگذار کنید و از انجام دادن آن به تنهایی و بدون متخصص بپرهیزید. مقاله آموزشی فعلی تنها مراحل نصب پارکت چوبی را توضیح داده است و عاری از نکات تخصصی و حرفه ای است. بنابراین سعی نکنید آن را در اتاق خود تست کنید.

فرق کفپوش چوبی با لمینت

البته بهترین متریال برای کف ساختمان مسکونی چوب و مشتقات آن نظیر پارکت می‌باشد، اما کفپوش پی وی سی هم گزینه مناسبی می‌باشد، که خصوصیاتی مابین سنگ و پارکت دارد. تفاوت بین کفپوش و پارکت در این است که کفپوش از جنس PVC است و یا به عبارتی پلاستیکی می باشد و از امتیازات آن قابل شستشو بودن آن است، اما پارکت از جنس چوب می‌باشد. کفپوش‌های پی وی سی از موادی به نام پلی ونیل کلراید تشکیل شده‌اند، که به عنوان متریال اصلی و یک لایه دکوراتیو که نمایی کاملا مشابه چوب طبیعی و پارکت را دارد و یک لایه محافظ که بر روی آن کشیده شده است. ظاهر کفپوش پی وی سی کاملا شبیه پارکت بوده و فرق آنچنانی با هم ندارند. تفاوت اصلی آنها در متریال آنهاست و مقاومتشان به علت لایه محافظ شیشه‌ای لمینیت ضد خشی است که بر روی پارکت کشیده شده است. این کفپوش‌ها را معمولا در فضاهای اداری و تجاری استفاده می‌کنند، که نیاز به شستشوی مداوم است. در منازل مسکونی معمولا فقط در آشپزخانه ها و راه پله ها که احتمال ریزش آب همواره وجود دارد نصب می‌شود، ولی پارکت چوبی معمولا برای کف حال پذیرایی و اتاق‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. لمینت نسبت به پارکت دوام و ماندگاری بیشتری دارد، پارکت چوبی نسبت به آب فوق‌العاده حساس بوده و در صورت تماس با آب، سریعا دچار تورم می‌شود یا به اصطلاح باد می‌کند. از مهمترین ویژگی‌های کفپوش PVC، ضد آب بودن آن است. این پوشش‌ها همانند پارکت چوبی، عایق حرارتی هستند و کف اتاق را در تابستان خنک و در زمستان گرم نگه می‌دارند و اشیای بلوری و چینی نیز در برخورد با آنها به راحتی شکسته نمی‌شوند. از نظر قیمت، کفپوش لمینت از پارکت چوبی ارزانتر است، اما به دلیل گرانتر بودن هزینه نصب و زیرسازی، نهایتا قیمت تمام شده کفپوش و پارکت بسیار به هم نزدیک است. به هر صورت پارکت چون از جنس چوب است راه رفتن روی آن احساس بهتری را به انسان می دهد.
پارکت چوبی به روش فاق و زبانه، کلیک، میخ زنی و استفاده از چسب نصب می‌شود. کفپوش لمینت‌ها به کف اتاق چسبانده نمی‌شوند، بلکه توسط شیارهایی که به آنها کلیک گفته می‌شود و دور تا دور لمینت‌ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می‌شوند. افزایش سطح کار، باعث بیشتر شدن وزن لمینت‌های درهم قفل شده می‌شود و همین وزن، یکی از عوامل نگهدارنده لمینت ها بر روی کف بدون استفاده از چسب می باشد. به علت عدم استفاده از چسب در نصب پارکت لمینت‌ها، کف اتاق صدمه نمی بیند. به عنوان مثال اگر کف اتاقی سنگفرش باشد و روی آن لمینت اجرا شود، اگر بنا به دلایلی بخواهیم پس از مدتی لمینت‌ها را جمع کنیم، بدون اینکه کوچکترین آسیبی به سطح سنگ زیرین وارد شود، می‌توانیم این کار را انجام دهیم. بدین ترتیب پارکت لمینت ها را می‌توان تا چندین بار پس از نصب جمع‌آوری و مجددا در محلی دیگر نصب کرد. بعد از نصب، لمینت نیازی به ساب و لاک ندارد و همان لحظه که نصب به اتمام می‌رسد، پس از نظافت، می‌توان وسایل را روی آن چید. در صورتی که تا 24 ساعت از گذاشتن وسایل خیلی سنگین بر روی پارکت باید خودداری نمایید، تا شکل اصلی خود را در محیط پیدا کند. کفپوش لمینت از نظر زیبایی نسبت به پارکت چوبی در رده پائین‌تری قرار دارد. طرح و نقش‌های پارکت چوبی قابل تکرار نمی‌باشد و بسیار یونیک است، اما این نقش‌ها در کفپوش‌های لمینت بطور میانگین بعد از هر 5 تخته تکرار خواهد شد. کفپوش‌های چوبی کاملا دوستدار محیط زیست می‌باشند و بعد از دور انداختن می‌توانند بدون هیچ آسیبی به محیط برگردند. اما کفپوش‌های لمینت به دلیل دارا بودن مواد آلی فرار و استفاده از رزین ملامین و فشار در زمان ساخت، فاصله زیادی با محصولات ارگانیک و دوستدار محیط زیست دارند.

آخرین مقالات

قطعا بیشتر چوب ها به آب حساس هستند و این موضوع در پارکتهای چوبی یک مسئله مهم است
خرید پارکت چوبی به عنوان یکی از بهترین ابزارها برای زیباسازی دکوراسیون داخلی موضوع مورد بحث ما در این بخش میباشد، استفاده از پارکت معمولا در روند...
ماده اولیه پارکت­ها از چوب است، بنابراین مقاومت و عمر بالایی دارند و می توان بدون هیچ محدودیتی از آنها استفاده کرد.

        "البرز پارکت تخصصی ترین شرکت در زمینه پارکت های تمام چوب با بیش از 27 سال سابقه"

27
سال فعالیت مداوم در صنعت چوب
تحت نظر انجمن صنفی کارفرمایی و معماری ،طراحی داخلی تهران
مورد تایید جامعه معماران ایران
 
 
 

تماس با ما :

 تلفن : 26294173 - 26294179
موبایل : 09123379165
آدرس : خیابان ولیعصر - بالاتر از پارک ملت - خیابان مهیار (بازدید با هماهنگی قبلی)
آدرس کارخانه: هشتگرد - شهرک صنعتی فخرایران- شرکت البرز پارکت

جوایز و گواهینامه ها:

تندیس نمایشگاه بین المللی HOFEX 2006

گواهی ثبت

لوح یادبود نمایشگاه بین المللی

لوح یادبود HOFEX & MEDEX 2006

لوح زرین نمایشگاه بین المللی

طراحی و اجرا توسط : نقشگران آماج