محصولات

ترموود چیست؟

فرایند ترمو کردن چوب ها بر اساس دو عنصر بخار و دمای بالا می‌باشد. در این فرایند هیچ گونه مواد شیمایی بکار نمی‌رود و این امر سبب پایداری و دوام بیولوژیک چوب می شود. کاهش رسانایی دمایی چوب نیز از دیگر نتایج این فرایند می باشد که در کوره های چوب خشک کنی صورت می‌گیرد. فرایند ترمو کردن تنها تحت نظارت انجمن ترمووود فنلاند معتبر می باشد.

طی فرایند ترمو کردن خصوصیات چوب چه تغییراتی میکند؟

  • چگالی چوب تقریبا بین 20-15 درصد کاهش می یابد
  • مقاومت چوب که با چگالی رابطه مستقیم دارد نیز کاهش می یابد
  • مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته به مقداری کاهش می یابد البته در زمانی که دما به بالای 200 درجه سانتیگراد برسد
  • مقاومت فشاری چوب خیلی تحت تاثیر این فرایند نیست
  • رطوبت نیز طی فرایند ترمو شدن کاهش می یابد و از 50-40 درصد به حدود 6% می رسد
  • نفوذپذیری آب نیز بعد از این فرایند کاهش می یابد
  • رسانایی گرمایی نیز کاهش یافته و چوب به عایق کامل نزدیک تر می شود
  • عوامل اقلیمی نیز  در صورتیکه در مرحله نصب از رنگهای حاوی رنگدانه و همچنین ضد UV استفاده نشود، اثرات نامطلوبی از خود میگذارد

انواع ترموود

چوبهای ترموود به دو گونه نرم چوب و سخت چوبها تقسیم می شود. همچنین از نظر دما نیز به دو گروه S  به معنی دمای کوره حدود 190 درجه سانتیگراد و همچنین D  به معنای دمای کوره حدود 210 درجه سانتیگراد تقسیم می شود. ترموود درجه S  جهت : مبلمان، پانل های درون ساختمان،سونا و سایر متریال های درونی استفاده می شود و ترموود D جهت مبلمان بیرونی، نمای ساختمان، سازه های بیرونی مانند پرگولا و آلاچیق استفاده می شود. البرز پارکت با همکاری شرکت های فنلاندی تولید کننده ترموود و تحت نظارت انجمن ترموود فنلاند چند سالی است که مبادرت به واردات ترموود در پروفیل های مختلف نموده است.

محصولات البرز پارکت شامل پروفیل های قرنیز 9 سانتی متر ، قرنیز 7 سانتی متر ، اسکوتیا )فتیله( قرنیز نواری از چوب بلوط است که در پایین دیوار و در امتداد آن نصب می شود. قرنیز، میت و اسکوتیا بلوط ایرانی البرز پارکت محصولات البرز پارکت شامل پروفیل های قرنیز 9 سانتی متر ، قرنیز 7 سانتی متر ، اسکوتیا  )فتیله( قرنیز نواری از چوب بلوط است که در پایین دیوار و در امتداد آن نصب می شود. قرنیز عموماً نسبت به دیوار برجسته بوده و نمایی کاملاً مشخص و قابل رویت دارد. بلوط، چوبی به رنگ قهوه ای روشن تا تیره دارد.چوب بلوط نسبتا نیمه سخت و نیمه سنگین می باشد و در برابر سایش مقاومت زیادی دارد.این نوع چوب به دلیل مقاوم بودن در برابر رطوبت در نقاط پر باران مصرف می شود . هدف اصلی استفاده از قرنیز چوبی پوشاندن محل اتصال دیوار به سطح زمین است تا بدین وسیله بتوان زیبایی خاصی به محیط بخشید. وظیفه اصلی قرنیز محافظت از نازک کاری دیوار در برابر صدمات ناشی از برخورد اسباب و اثاثیه و جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب از کف به دیوارها است. همانطور که ذکر شد، قرنیزها عموماً نواری از چوب هستند که بوسیله چسب و در مواردی بوسیله میخ ویا پیچ به دیوار متصل می شوند. قرنیزها در طرح ها و رنگ های متعددی موجود هستند تا بتوان آن ها را با هر نوع مبلمان، رنگ دیوار و یا کفپوشی هماهنگ کرد. معمولا پس از اجرای پارکت البرز دور تا دور کار، پارکت ها ها از دیوار فاصله داشته و این فاصله را نصاب ها به عنوان درز انبساط در نظر می گیرند که اگر فضای مورد نظر گرم شد و پارکت ها منبسط شدند، در اثر انبساط حاصله، به دیوار نچسبند و جای بازی داشته باشند. حال اگر چنین فضایی که در حدود یک سانتی متر باز است را به حال خود رها کنیم، علاوه بر ظاهر نامطلوبی خواهد داشت، محلی برای جمع شدن گرد و غبار خواهد شد. از این رو قرنیز می تواند درز انبساط پارکت را پوشانده و نکته مهم اینجاست که بیشتر زیبایی و جلوه فضایی که پارکت شده است، پس از نصب قرنیز چوبی نمایان می شود و جلب توجه می کند. شایان ذکر است یکی از برندهایی که تولیدکننده قرنیز از سال 1372 است و در بین فعالان صنعت چوب محبوبیت بالایی دارد،  البرز پارکت می باشد.

مزایای استفاده از قرنیز بلوط ایرانی البرز پارکت

  • از نفوذ گردو غبار و خاک به زیر دیوار جلوگیری می کند.

  • از ورود حشرات به داخل خانه جلوگیری می کند.

  • از آسیب دیدن قسمت انتهایی دیوار جلوگیری می کند.

  • آز آسیب دیدن و ضرب خوردن دیوار بواسطه برخورد جاروبرقی جلوگیری می کند.

  • ظاهری زیبا و آراسته به دکوراسیون داخلی می بخشد.

قرنیز بلوط ایرانی البرز پارکت

این ابزار که در دو سایز قرنیز 7 سانت و قرنیز 9 سانت تولید می گردد بین دیوار و کف به عنوان یک جدا کننده استفاده میگردد که امروزه به علت بوم زیبای چوب بلوط ایران ، نمای زیبایی را برای ساختمان شما به ارمغان می آورد.

میت بلوط ایرانی البرز پارکت

ابزار میت جهت استفاده در کنار دیوار کوب استفاده میشود , به طور مثال دور پنجره , دور درب و قسمتهائی که در آنجا دیوار کوب تمام میشود و نیز قسمتهایی که پارکت به اتمام می رسد استفاده میگردد .

اسکوتیا بلوط ایرانی البرز پارکت

اسکوتیا جهت استفاده در کنار دیوار کوب به طور مثال کنج های دیوار و بین سقف و دیوار به عنوان یک ابزار طرح دار جدا کننده مورد استفاده قرار میگیرد 

انواع چسب های پارکت چوبی و روش استفاده از آنها

 روش استفاده از چسب های پلی یورتان  دو جزیی

ابتدا جز اول را بطور کامل هم زده تا به حالت کاملا همگن درآید و سپس جز دوم (هاردنر) را به آن اضافه نمایید و حداقل 5 دقیقه بطور مداوم و یا به کمک دستگاه (پروانه ایی مته) کاملا مخلوط نمایید و بعد از ۵ الی ۱۰ دقیقه قابل استفاده است. با توجه به زمان خشک شدن چسب ها (Pot life)، بهتر است برای هر قسمت به اندازه کافی چسب بسازید که اضافه آن خشک و غیر قابل استفاده نشود. زمان استفاده یا به عبارتی زمان خشک شدن چسب ها، یکی از تفاوت های چسب های پایه آب و رزینی است. این چسب جهت اتصال پارکت های چوبی، چوب، کفپوشهای پلی یورتانی، روکش های لمینیتی و موزائیک در داخل و حتی خارج ساختمان  استفاده می­گردد. این چسب­ها،  چسبندگی و اتصال قابل انعطاف ( الاستیک) دارد که آن را از چسب های پایه آب که کاملا خشک است تفاوت دارد. این نوع چسب جهت اتصال پوشش های پارکت چوبی و لمینت روی سطوح مناسب بکار میرود همچنین برای ساختمان های کف گرمایشی نیز بسیار مناسب می باشد. از سایر ویژگی ها ومزایا آن میتوان، اتصال انواع پوشش های پارکت چوبی ( سالید و اینجینیرد)، ایجاد چسبندگی و اتصال قابل انعطاف، عملکرد بالا در چسبندگی اولیه و نهایی،  مناسب برای کف های گرمایشی است. همچنین این نوع چسب پس از استفاده حدود 30 درصد افزایش حجم دارد و این نکته برای کف هایی که کمی ناهمواری دارند بسیار مناسب است.

نحوه استفاده چسب پلی یورتان در گرمایش از کف:

سطوحی که پارکت روی آنها می چسبد باید خشک، تمیز، بدون ترک، صاف و مقاوم باشد. هر گونه  نواقصی که روی سطح بایستی با استفاده از ترکیب تراز کننده کاملا صاف و هموار شود. به هنگام نصب پارکت چوبی بر روی سیستم های گرمایش از کف، سیستم گرمایشی باید 10 روز قبل از اجرا روشن  شده و 48 ساعت قبل از شروع  کار متوقف شود. همچنین72 ساعت پس از اتمام عملیات نصب مجدد می توان سیستم گرمایش را به راه انداخت. چسب پلی یورتان به دلیل خاصیت مقاومت به دمای بالا و الاستیک بوده بهترین گزینه برای ساختمان های گرمایش از کف است. این چسب ها همچنین در برابر رطوبت هم مقاوم بوده و در صورتیکه کف رطوبت بیش از استاندارد داشته باشد بسیار مقاوم است. البرز پارکت از سال 1372 چسب های مورد استفاده در پروژه های خود را تولید کرده و همچنین با داشتن شبکه فروش در 24 استان کشور انواع چسب های پلی یورتان و پایه آب را توزیع میکند.

 

چسب های پارکت پایه آب

این محصول برپایه رزین­های پایه آب دارای چسبندگی عالی به انواع سطوح چوبی، موزائیکی و … دارای مقاومت بالا و انعطاف پذیری پایین، بدون بو و قابل رقیق شدن با آب تولید شده است.
کاربرد آن را میتوان درچسباندن چوب، پارکت چوبی سالید ( تک لایه)، اینجینیرد ( چند لایه)  بر روی انواع سطوح موزائیکی و سرامیک ساب خورده نام برد.
نحوه و میزان استفاده از چسب پارکت
برای استفاده از چسب پارکت می توانید از شانه استفاده کرده و چسب را روی سطوح بکشید و بعد گذشت 5 دقیقه می توان قطعه های پارکت را روی آن نصب نمود. توجه داشته باشید که با هر یک کیلو گرم از چسب پارکت می توان 1 تا 2 متر مربع پارکت را روی یک سطح کاملا مسطح نصب نمود.

راهکارهای نگهداری از چسب پارکت

رنگ چسب پایه آب پارکت چوبی به رنگ های  کرم و سفید بوده و به شکل خمیری می باشد و می توان آن را در دمای ۵+ درجه سانتی گراد به بالا استفاده کرد.  برای نگهداری از آن علاوه بر جای خنک باید در بسته و پلمپ باشد. در این شرایط می توان چسب پارکت را حداقل به مدت ۶ ماه نگهداری نمود. در زمان استفاده از چسب پارکت مراقب باشید که با دست، دهان و چشم تماس نداشته باشد و اگر به صورت احتمالی با پوست تماس پیدا کرد، باید با آب سرد فراوان شستشو شود.

 

پروفیل های چوبی

پارکت چوبی، به عنوان محصولی طبیعی و زیبا

پارکت چوبی در سراسر دنیا و همچنین ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. اما همین پارکت‌های زیبا اگر به درستی نصب و حفاظت (مراقبت) نشود تمام جذابیت طبیعی و فوق العاده خود را از دست می‌دهند. زیبایی طبیعی پارکت چوب در کنار انرژی مثبت حاصل از طبیعت و جنگل های متراکم آرامشی دارد که تمام مخاطبان و خریدارن به دنبال انتقال آن حس آرامش طبیعی به منازل و ساختمان هایشان هستند. بدیهی است چنین کالایی نیاز به نگهداری و دقت در استفاده نیز دارد. حساسیت پارکت چوبی در برابر رطوبت و سایر عوامل فیزیکی و شیمیایی از گذشته تا به امروز موضوع با اهمیتی بوده است. متخصصان صنایع چوب و شیمی در هر زمان با توجه به پیشرفت تکنولوژی به دنبال محصولات محافظت کننده پارکت چوبی بوده اند. از روغن های گیاهی مانند برزک، روغن های حیوانی تا نیم پلی استر و سایر ترکیبات پلی یورتان محصولات مورد استفاده متخصصان برای حفاظت، نگهداری و جلای پارکت ها بوده است. امروزه  بیشتر رنگ ها و پوشش¬هایی شیمیایی که برای چوب های فضای داخلی استفاده می¬شود مدام با بدن مصرف کنندگان ارتباط دارد و این موضوع هم از نظر زیست محیطی و هم سلامت افراد مورد بحث است اما رنگ، لاک، روغن و سایر پوشش دهنده های گیاهی چوب ، فاقد هر گونه مواد شیمیایی و عاری از VOC  هستند و کاملا سالم و بدون عارضه هستند .

در این مطلب میخواهیم توضیح مختصری از این محصولات ارائه دهیم که در ایران  طرفدارانی خاص پیدا کرده است. شایان ذکر است به هیچ علت ، نقش و کاربرد رنگ و پوشش های شیمیایی  محصولات چوبی را نمی توان نادیده گرفت اما سلامت مصرف کننده و ضرر نداشتن برای محیط زیست، دو بال اصلی محبوبیت رنگ و پوشش دهنده های  گیاهی چوب در بین خریداران می باشد. ممکن است در ابتدا کاربرد این نوع رنگ و پوشش ها در مورد مسایل جزئی¬تری مانند ظروف چوبی، اسباب بازی یا سرویس خواب نوزادان وکودکان  مد نظر بوده است اما در نهایت با افزایش دانش و آگاهی‌های جامعه، فضای بزرگتری تحت تاثیر قرار گرفت که آن کف ساختمان و همچنین سایر محصولات چوبی در ارتباط با کودکان و بزرگسالان شده است.

رنگ های گیاهی و راحتی اجرای آن
اجرای راحت و صحیح یکی از مهمترین ویژگی های محصولات گیاهی است. به عبارت دیگر اگر شخصی کمترین تجربه در این زمینه را داشته باشد با آموزش کوتاه حتی بصورت مجازی بوسیله پارچه تنظیف، کرباس یا غلطک میتواند به راحتی پارکت چوبی یا سایر محصولات چوبی را رنگ آمیزی کند بدون اینکه کمترین هزینه و مسئله¬ایی سلامتی اش را به مخاطره بیندازد. نکته اینکه رنگی برای بیرون ساختمان مناسب است که بوسیله رنگدانه موجود در رنگ، توان مقاومت در برابر اشعه UV خورشید را داشته باشد و پوششی که روی چوب ایجاد می کند بتواند مانع نفوذ رطوبت به چوب شود و همینطور امکان خروج رطوبت از چوب (بصورت بخار) را فراهم نماید.

رنگ و پوششش های گیاهی پایه آب (Oil based)
این طبقه بندی نیز از ویژگی های منحصر به فرد محصولات وگیاهی و سالم می باشد که هیچ گونه آسیبی به محیط زیست نمیرساند. نکته قابل توجه اینکه اگر قرار است محصول دیگری در کنار و یا بعد از آن استفاده باشد بایستی حتما از همان پایه باشد. به عنوان مثال بعد از رنگ پایه آب بایستی حتما پوشش پایه آب استفاده شود. این دو گروه رنگی(پایه آب و پایه روغن) از لحاظ پایه محصول با هم تفاوت دارند که یکی محلول در آب و دیگری محلول در روغن است. از نظر فنی تفاوت عمده ای بین این دو دسته وجود ندارد. رنگ پایه روغن به دلیل وجود روغن در ترکیبات رنگ، هم راحت تر اعمال می گردد و هم اینکه سطح بیشتری را پوشش می¬دهد. از نظر زمان برای رسیدن به بهترین نتیجه (تکرار رنگکاری) باید ۲۴ ساعت باشد یعنی بین دست اول و دوم رنگ آمیزی باید این مدت زمان را تحمل کرد تا رنگ لایه اول کاملا ًخشک شود ولی کوتاهترین زمان مورد نیاز برای اعمال دست دوم حداقل گذشتن یک شب از روی رنگ آمیزی دست اول می باشد (Over a night)

انتخاب کد های رنگ‌های مختلف
یکی دیگر از محسنات رنگ های گیاهی دسترسی به فام رنگ‌های مختلف و ثابت است. کد های رنگی به دلیل ثابت بودن در هر زمان و مکان هیچ گونه تغییر رنگی ندارند اما زمانیکه رنگی اصطلاحا "ساخته میشود" در دفعات بعدی احتمال دورنگی زیادی وجود دارد و از حالت استاندارد خارج می¬شود. نکته مهم این است در صورتیکه نیاز به رقیق کردن کد محصول باشد، رنگ و پوشش های پایه آب گزینه بهتری هستند. مدت زمان ماندگاری محصول، در مورد قوطی دست نخورده حداقل ۵ سال می باشد اما اگر قوطی رنگ باز، به خوبی پلمپ و بسته شود نیز تا حداقل ۵ سال ماندگاری خواهد داشت. طی این مدت لازمست رنگ در شرایط مطلوب محیطی خنک و سرد نگهداری شود.


رنگ‌های شیمیایی یا گیاهی ؟!
تفاوت‌های ساختاری رنگ‌های شیمیایی و گیاهی، مهمترین علت تفاوت این دو می¬باشد و اینکه آیا رنگ های شیمایی بهتر است یا گیاهی کاملا به شرایط پروژه و محدوویت های آن بستگی دارد. اشاره به فواید و محسنات رنگ های گیاهی و سالم به معنی نفی رنگ‌های شیمیایی و عدم کارایی مناسب آن نیست بلکه محدودیت‌های است رنگ‌های شیمیایی برای استفاده در برخی پروژه‌ها ایجاد می‌کنند مطمئناً تمام پروژه‌ها شبیه به هم نیستند و هر رنگی کارکرد و کاربرد مخصوص به خود را در فضایی خاص با توجه به آگاهی مصرف کننده دارد. البته نمی‌توانید انتظار داشته باشید یک محصول به همه نیازها و همه صنایع پاسخ دهد. به عنوان مثلا قابل ذکر است روغن گیاهی مخصوص چوب به هیچ عنوان نمی‌توانند گزینه مناسبی برای پوشش ام دی اف خام باشد. اینجاست که در انتخاب رنگ باید شرایط و نوع نیاز در نظر گرفته شود. اما به نظر نگارنده بهتر است در محیط های داخلی از رنگ و لاک های گیاهی چوب و در محیط های خارجی که با انسان تماس کمتری دارد از سایر محصولات استفاده نمائید. رنگ های گیاهی را میتوان در رنگ مبلمان چوبی( داخل و خارج ساختمان)،رنگ کابینت چوبی، رنگ لمبه چوبی ( دیوار پوش و سقف پوش چوبی داخل و خارج ساختمان)، رنگ اسباب بازی چوبی، رنگ درب¬های چوبی، رنگ پنجره چوبی، رنگ وسایل چوبی آشپزخانه، رنگ پارکت چوبی ( کف پوش چوبی داخل ساختمان)، رنگ دکینگ چوبی ( کف پوش چوبی خارج ساختمان)، رنگ نمای چوبی ساختمان ( رنگ نمای چوبی ترمو و نمای چوبی فرآوری نشده)، رنگ سونای چوبی، رنگ آلاچیق چوبی، رنگ سازه های چوبی مختلف نظیر پل چوبی، فلاورباکس(گلدان چوبی)، جعبهای چوبی، شطرنج چوبی و .... ، رنگ پله چوبی ( داخل و خارج ساختمان)،استفاده کرد.




پارکت یا بطور صحیح پارکت چوبی یکی از مهمترین المان­ها طبیعی در دکوراسیون داخلی است که شاید تاکنون اندک بصورت دقیق و تخصصی به آن پرداخته شده است. بنابراین در این مقاله به موضوع چگونگی انتخاب پارکت چوبی می پردازیم.

به نظر نگارنده اولین قدم برای انتخاب پارکت چوبی این سوال از خودتان است که "از یک کفپوش چوبی چه انتظاری دارید؟"

با توجه به گران قیمت بودن پارکت تمام چوب نسبت به لمینیت نیاز به یک کارشناس متخصص حوزه چوب دارید. باید در نظر داشته باشید پارکت محصول یا کالایی مانند فرش نیست که بتوان بعد از چند سال تعویض گردد. با دقت و آگاهی بالا از ضرر های مالی و عاطفی و زمانی جلوگیری کنید. بدیهی است اکثر اوقات در مکالمه با مخاطب یا مشتری متوجه می شویم خواسته های مشتری بیشتر به خصوصیات پارکت لمینیت نزدیک است تا پارکت چوبی. معمولا این مشتریان در اولین قدم، از قیمت تمام شده هر متر مربع صحبت می­کنند لازم است اینجا توضیح داده شود در صورت محاسبه فاکتور دوام، پارکت چوبی قیمت ارزانتری نسبت به لمینیت دارد زیرا در صورت نگهداری و محافظت صحیح پارکت چوبی، می­تواند بین 80-40 سال عمر کند که می­توان گفت در بسیاری از مواقع بیش از عمر ساختمان می­شود اما لمینیت به دلیل ساختار و جنس مواد اولیه آن که بسیار ضعیف­تر و آسیب­پذیزتر نسبت به پارکت چوبی است عمر و دوام کمتری دارد و همچنین به نسبت زمان مفید مورد استفاده که می­توان بطور میانگین حدود 10 سال در نظر گرفت هزینه بالاتری دارد.

از نظر تنوع رنگ و بافت می­توان گفت پارکت چوبی به دلیل تنوع آب و هوایی در عرض های جغرافیایی و بالطبع درختان در کل دنیا از جنگل های آمازون برزیل گرفته تا چین از رنگ، طرح، بافت های بسیار بیشتری نسبت به لمینیت برخوردار است. پارکت­هایی از جنس چوب ایپه، کومارو، تاواری، جاتوبا از جنگل های آمازون و ساپلی و ایرکو در جنگل های افریقا و بلوط، گردو، ون، راش، صنوبر و.. در جنگل های اروپا و ساج در هندوستان و بامبو، کوکو و... در چین و به جرات میتوان گفت کمتر فعالینی در این صنعت از اینچنین تنوعی آگاهی دارند.

از نظر شیوه و تکنولوژی تولید نیز باز هم پارکت چوبی موقعیت بهتری نسبت به لمینیت دارد.

پارکت های چوبی از 2 مدل "سالید" که بصورت تک لایه است و " اینجینیرد" که چند لایه است تشکیل شده است.

پارکت­های سالید مانند بلوط با چسب های مخصوص به کف میچسبد و یا در صورت زیر سازی چوبی پیچ و یا میخ می­شود که مورد دوم بیشتر در شیوه زندگی ویلاهای اروپایی و امریکایی است. می­توان گفت کشورهای اروپایی و امریکا به دلیل اقلیمشان و همچنین فراوانی و قیمت مناسبت­تر چوب نسبت به ایران از مقدار بسیار بیشتری چوب در ساخت و ساز منازل و ساختمان ها استفاده میکنند (میانگین هر نفر2 متر مکعب). با پیشرفت روز افزون تکنولوژی مخصوصا در صنایع چوب، پارکت­های مهندسی شده یا اینجینیرد از اوایل سال 2000 در دنیا و همچنین 2012 در ایران شروع به گسترش یافت. این پارکت به این دلیل که فینیشینگ آن در کارخانه و بصورت مکانیزه انجام شده است رنگ و براقیت یکدست تری دارد و همچنین مدت زمان اجرای کف یک پروژه را به یک چهارم تقلیل میدهد. علاوه بر این پارکت­های تمام چوب مهندسی مخصوص سیستم کف گرمایی یا گرمایش از کف هستند و بدون هیچ نگرانی می توانید از آنها استفاده کنید. در بسیاری از ساختمان­ها و مخصوصا زیرزمین که پارکت­های سالید موفقیت چندانی نداشت، اینجینیرد­ها بسیار  با دوام و مقاوم بود. ساختار پارکت­های اینجینیرد به دلیل نازک بودن لایه بالایی، چند لایه بودن و اصطلاحا "چپ و راست پرس شدن" لایه­های زیرین از ریسک وآسیب کمتری در برابر رطوبت نسبت به پارکت­های سالید برخوردار است.

پارکت­ها به دلیل ساختار و مواد تشکیل دهنده­شان از مزیت­های بالایی مانند عایق بودن صدا و حرارت، بهداشتی بودن و همچنین حس زندگی طبیعی برخوردار است. همچنین بعد از سالیان استفاده از پارکت چوبی، می­توان با استفاده سمباده پارکت را به چوب رساند و مجدا رنگ و پوشش محافظ پاشید و دوباره به روز اول بازمی­گردد. این عملیات بسته به نظافت و نگهداری منزل ممکن است هر 10 سال انجام شود.

امروزه کاربرد پارکت­های چوبی در رستوران ها و کافی شاپ ها نیز افزایش یافته است. به عقیده نویسنده مقاله و تجربیات در این زمینه به دلیل اینکه کف رستوران و سایر صنف­های غذایی بایستی تمیز و عاری از میکروب باشد، پارکت­ها و پروفیل­های ترموود بهترین گزینه انتخابی است. قابلیت کاربرد ترموود های  هارد­وود در محیط بیرون و مقاومت در برابر رطوبت و ضربه این قابلیت را به بهره بردار می­دهد که به راحتی کف را شستشو و نظافت کند. توصیه می­شود تا حد امکان از پارکت­های چوبی indoor برای فضاهای با کاربری مشابه رستوران استفاده نشود اما پارکت­های هاردوود مانند ایرکو، جاتوبا، ون و...برای این فضاها مناسب است.

یکی از معیار­های انتخاب پارکت رنگ آن و بالطبع هارمونی با فضای داخلی و سایر متریال های دکوراسیون داخلی است. آمارها نشان می­دهد رنگ عسلی به علت خنثی بودن و نزدیکتر بودن به طبیعت چوب بالاترین درخواست را دارد که می­توان با پارکت چوب بلوط به این تونالیته رسید. همچنین رنگ پارکت گردو نیز پرطرفدار است. در طراحی داخلی مدرن و مینیمال رنگ­هایی مانند سورمه ایی، طوسی- خاکستری، ماهاگونی و ترکیب چند رنگ (پتینه) رایج است که این طرح و رنگ­ها  فضای خاص و بی بدیلی را خلق می­کند. برای رسیدن به چنین رنگ­هایی، چند سالی است البرز پارکت از رنگ­های گیاهی، طبیعی و برندهای اروپایی استفاده می­کند که طرفداران خاص خود را دارد. این رنگ­ها سالم، عاری از هر گونه بو و اصطلاحا do it yourself  هستند و هر علاقه مندی با داشتن اطلاعات مختصر می­تواند آن را اجرا کند.

علاوه بر موارد بالا رنگ و پوشش­های گیاهی از محصولات متنوعی برخوردار هستند. اویل، واکس،محصولات ترانسپرنت با درصد براقیت یا مات بودن متفاوت و همچنین پایه آب و پایه روغن، محصولات مخصوص درون و بیرون ساختمان، خاص ترموودها هست که کاملا سازگار با محیط زیست می باشد و استاندارد سلامت کودکان را نیز دارا می­باشد.

آب بزرگترین و آسیب زننده ترین عامل پارکت چوبی و بطور صحیح محصولات چوبی است. اما با رشد صنعت چوب، پارکت­های ضد آب، مقاوم در برابر آب و  پوشش های آب گریز به بازار عرضه شده است.کیفیت این محصولات و تکنولوژی در حدی است که چوب ترمو شده را می­توان در حمام، سرویس بهداشتی یا استخر بکار برد.

پارکت یا لمینت؟ پارکت یا سرامیک؟پارکت یا موکت؟ پارکت یا سنگ؟ پارکت یا چرم؟ پارکت یا کفپوش PVC؟

اینها سوالاتی است که در ذهن علاقه مندان به دکور است تا بتوانند تصمیم بهتری بگیرند

سرامیک شستشوی راحت دارد اما بسیار لغزنده می شود

PVC نیز از مشتقات نفت و پتروشیمی است و طبیعی نیست

موکت نرم و ارزان اما از نظر بهداشتی استاندارد نیست

سنگ زیباست اما سرد

لمینیت ظاهر زیبا اما عمر پایین دارد و غیر طبیعی است

به جرات می توان گفت پارکت چوبی بهترین گزینه برای دوستداران طبیعت و عاشقان خانه لوکس است. لطافت و گرمی در کنار دوام بالا در کنار ظاهری بسیار جذاب راهی برای انتخاب غیراز پارکت جلو پایتان نمی­گذارد. اگر به دنبال فضای لوکس و صمیمی هستید نمی­توانید غیر از پارکت گزینه دیگری انتخاب کنید

هفت روز هفته ، ۲۴ ساعت شبانه‌روز پاسخگوی شما هستیم

اما نکته مهم نحوه تحقیقات مشتریان در مورد پارکت است؟ معمولا از چه منبعی تحقیق می­کنید؟ کتاب؟ بازار؟ مجله؟ سایت ها و وبلاگ ها؟ اینستاگرام یا تلگرام؟  استفاده کنندگان یا شرکت­های تولید و عرضه کننده؟

قطعا آخرین گزینه بهترین گزینه است. زیرا در اولین قدم متوجه خواهید شد در بازار دکوراسیون، اینترنت و... به عبارت صحیح "صداقت نیست". در بررسی های میدانی در فروشگاه­های پایتخت مشاهده شده بعضی عرضه کنندگان کوچکترین اطلاعاتی از پارکت چوبی ندارند و در صورت عدم آگاهی شما از چوب، ممکن است متضرر شوید. بطوریکه نگارنده در بررسی میدانی بارها با جمله "لمینت از جنس چوب است" -"پارکت موریانه میزند و باد می­کند " -"این پارکت آلمانی است" مواجه شده است که هیچ پایه و اساسی ندارد. علاوه بر این در بررسی سایت­های اینترنتی و فروش اینترنتی نیز مشاهده شده گردانندگان این وب سایت­ها در نهایت بی انصافی خصوصیت مثبت پارکت را به لمینیت اختصاص داده اند و خصوصیات منفی لمینیت را به پارکت. لازم است بدانید این سایت­های بی پایه و اساس معمولا بعد از حضور در صفحات بالای گوگل و جذب کاربر، به فروش می­رسند و یا با گذر زمان پس از مدتی محو می­گردند. بنابراین خواهشمندیم از اشخاصی که تجربه استفاده از آن را دارند و یا تولید کننده تخصصی پارکت تمام چوب هستند اطلاعات کسب کنید.

پارکت چوبی

پارکت چوبی یکی از زیباترین کفپوش ها برای دکوراسیون داخلی می باشد.

چوب و کفپوش‌ چوبی (پارکت) به عنوان یک ماده طبیعی همواره در طول تاریخ مورد استفاده بشر بوده است.

 با پیشرفت تکنولوژی نه تنها از ارزش و اهمیت آن کاسته نشده بلکه روز به روز بر موارد مصرفش افزوده می شود.

از آنجائیکه چوب یک ماده هیگروسکوپیک بوده، دائما در حال تبادل رطوبتی با محیط می‌باشد و در موارد مصرف آن به‌ خصوص پارکت چوبی بایستی رطوبتش کاهش یافته و حدود 8 درصد برسد تا از بروز مشکلات بعدی نظیر ترک خوردن و انحنا (تاب خوردن) جلوگیری شود.

چناچه این عمل در هوای آزاد صورت گیرد طی زمان 3-4 ماه حداکثر تا رطوبت 22 درصد خشک خواهد شد و عملا امکان رسیدن به رطوبت‌های مورد نیاز مشکل و بسیار وقت‌گیر خواهد بود.

بنابراین باید شرایطی قابل کنترل جهت خشک شدن چوب فراهم شود تا علاوه بر بالا بردن سرعت، حتی المکان از بروز معایب و ضایعات در پارکت جلوگیری نماید و این شرایط در کوره‌های چوب خشک کنی امکان پذیر می‌باشد.

عمل خشک شدن پارکت مستلزم داشتن یک برنامه مشخص ( براساس نوع گونه، ضخامت، رنگ مورد نیاز و...) می باشد. شایان ذکر است ضخامت پارکت ها معمولا بین 8 الی 20 میلیمتر می‌باشد و همچنین جرم ویژه نسبی چوب اثر تعیین کننده‌ایی در انتخاب دمای خشک اولیه و نهایی دارد. انتخاب بهترین دما برای خشک شدن پارکت چوبی موجب کاهش همکشیدیگی‌های مماسی و شعاعی می‌شود.

مزایای خشک بودن استاندارد پارکت چوبی:

خشک شدن مطلوب موجب کاهش وزن پارکت و در نتیجه وزن ساختمان می شود

مقاومت پارکت با خشک شدن مطلوب، بالاتر میرود

مقاومت اتصال پارکت به کف ساختمان به کمک کف افزایش مییابد

نفوذ مواد حفاظتی مانند روغن و پلی استر در پارکت‌های خشک بهتر و نصب پارکت راحت‌تر می‌باشد

خشک شدن مطلوب پارکت موجب جلوگیری از نفوذ و تکثیر آفات و حشرات و قارچ‌ها می شود و در نتیجه عمر کفپوش چوبی را افزایش میدهد

خشک شدن مطلوب پارکت موجب افزایش مقاومت الکتریکی شده و خاصیت عایق بودن آنرا بالا میبرد

در مراحل انتهایی خشک کردن پارکت، بحرانی ترین قسمت آن که متعادل سازی و تنش زدایی (جهت حذف تنشهای برون سختی و کاهش گرادیان رطوبتی) هست انجام میگیرد که به ترتیب 28 و 30 ساعت زمان میبرد (این عدد بصورت میانگین برای گونه های مختلف می باشد).

مصرف کنندگان محترم محصولات شرکت البرز بلوط به این نکته عنایت داشته باشند شرکت های معتبر که بر اساس کیفیت، محصول خود را عرضه می نمایند هر گونه پارکت را بر اساس جدول خاصی خشک می‌کنند تا از معایبی مانند کمانی شدن و پیچ خوردن پس از نصب جلوگیری شود. شایان ذکر است هرچه ضایعات پارکت و سایر محصولات چوبی پایین بیآید، به حفظ طبیعت کمک بیشتری کرده ایم.

اولین سری پارکت های تمام چوب از این سایز و چیدمان بوده است که در ایران نیز از سال 1339 شرکت BW و بعد از انقلاب  به بنیاد پارکت کشوری تغییر نام پیدا کرد

در سال 1386 نیز بسیاری از ماشین آلات تولید پارکت های سایز ریز و متوسط به شرکت البرز بلوط که امروزه یکی از  تولید کنندگان اصلی این سایز پارکت چوبی بوده اند، منتقل شد. عمر و دوام و زیبایی بی­نظیر این پارکت ها سبب علاقه وافر مشتریان قدیمی و وفادار به این نوع پارکت شده که اعتقاد دارند برای این پارکت ها هیچ جایگزینی وجود ندارند. این پارکت ها معمولا در دو سایز 8/0*2.5*12 و 8/0*3*15 سانتیمتر تولید و به بازار پارکت ایران عرضه می شود.

البته البرز پارکت در بعضی از پروژه های جدید خود چیدمان موزاییکی آن را تغیییر داده و به شکل جناغی، آجری و سایر چیدمان ها نصب میکند تا در طرح های مدرن و نیمه مدرن هم قابل استفاده باشد. این ابعاد را میتوان از نظر اقتصادی، ارزانترین و از نظر دوام، سخت ترین پارکت در برابر رطوبت و سایر عوامل آسیب زننده به پارکت دانست

البرز پارکت این مدل پارکت را با چوب های بلوط، راش، ون، گردو و در چهار درجه طبق متد پارکت کشوری تولید کرده است. نتایج تحقیقات ما نشان داده بسیاری از مشتریان قدیمی بیش از 40 سال از این پارکت ها استفاده میکنند و از کیفیت آن بسیار راضی و خشنود هستند.

پارکت چوبی مهندسی چندلایه

 

پارکت تمام چوب چند لایه (مهندسی)

پارکت تمام چوب چندلایه یا پارکت مهندسی اغلب دارای ابعادی با طول بلند و عرض زیاد و ظاهری بسیار زیبا هستند. پارکت های مهندسی به طور کامل از چوب درخت ساخته می‌شوند. لایه بالایی این نوع از پارکت اغلب از چوب بلوط و لایه های پایینی آن از چوب درخت کاج تشکیل می‌شود. پارکت تمام چوب دارای تنوع رنگی بالایی بوده و کاملاً طبیعی و سازگار با محیط زیست است. به طور کلی برای خانه‌های مسکونی، ویلاها، رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز خرید و محل‌ کار از پارکت تمام چوب چندلایه یا پارکت مهندسی می‌شود.

نصب این پارکت در مقایسه با پارکت‌های چوبی یک تکه (Solid) سریعتر انجام شده و به همین دلیل برای افرادی که دارای محدودیت زمانی در نصب پارکت هستند، مناسب‌تر است. مراحل ساب و رنگ این نوع پارکت نیز در کارخانه انجام شده و فقط درون ساختمان بصورت کلیکی یا چسبی نصب می شود. همچنین پارکت تمام چوب چند لایه (مهندسی) برای محیط‌هایی که دارای سیستم گرمایش از کف هستند انتخاب مناسبی است. همچنین درصورتیکه پارکت تمام چوب با فوم نصب شود قابلیت جابه‌جایی به مکان دیگری را نیز دارد.  برای پارکت های تمام چوب چندلایه یا پارکت مهندسی تا 3 دفعه امکان ساب و رنگ مجدد دارد و بدین ترتیب می‌توانید پارکت خود را مثل روز اول، شیک و براق کنید.

سایز PLANK یکی از زیباترین سایز های پارکت چوبی می باشد که بصورت تک لایه می باشد و طول (200-90 سانتیمتر) و عرض (15-9 سانتیمتر) دارد. این پارکتها از نظر رطوبت بسیار حساس است و رطوبت بیش از 14 درصد عامل آسیب زننده به چوب می باشد. شایان ذکر است هر چه سایز پارکت بزرگتر باشد عکس العملش نسبت به عوامل محیطی مانند رطوبت بالاتر است.

27
سال فعالیت مداوم در صنعت چوب
تحت نظر انجمن صنفی کارفرمایی و معماری ،طراحی داخلی تهران
مورد تایید جامعه معماران ایران
 
 
 

تماس با ما :

 تلفن : 26294173 - 26294179
موبایل : 09123379165
آدرس : خیابان ولیعصر - بالاتر از پارک ملت - خیابان مهیار (بازدید با هماهنگی قبلی)
آدرس کارخانه: هشتگرد - شهرک صنعتی فخرایران- شرکت البرز پارکت

جوایز و گواهینامه ها:

تندیس نمایشگاه بین المللی HOFEX 2006

گواهی ثبت

لوح یادبود نمایشگاه بین المللی

لوح یادبود HOFEX & MEDEX 2006

لوح زرین نمایشگاه بین المللی

طراحی و اجرا توسط : نقشگران آماج